[MF] Volna (Rus, M42,Pentacon-6)

• Konuyu Cevapla
  • Paylaş:    
  • Bu konu için RSS beslemesi
  1. 2 yıl önce   #

"1:2 görüntünün 2 katı büyütülmesi
    1:1 görüntünün büyütmeden aktarılması"
    Bilgide hata var.
    1:2'de 2 katı değil 0.5 kat büyütme vardır.
    36x24mm lik algılayıcıda 1mm genişliğindeki cisim, 2mm görünürse o zaman 2:1 büyütmeden bahsedebilirsiniz.
    Kendiniz de bir cetvel çekerek bunu hesaplayabilirsiniz zira büyütme oranı, formülle falan pratik olarak hesaplanabilecek birşey değil.

Volna ve Industar da 1:2 makro verir ama bu tam kare algılayıcı için geçerlidir. APS-C'de büyütme oranı daha fazla olacaktır (odak uzaklığının artmasının da etkisi ile).

2. 2 yıl önce   #

Düzeltme için teşekkür ederim.
    Benim olaylara vektörel açıdan baktığımı itiraf etmeliyim..

Oradaki ayrıntıyı atlamışım, asp-c sensörler de 2x büyütme oranı alınabilir (çarpan cinsinden hesaplanırsa)

FF de ise böyle bir hacet yok.

3. 2 yıl önce   #

Industar yakını netleyebilen bir lens olsa da makro bir lens değil Yalçın.

Industar sahibi olmam, volna'nın performansını beğenen bir arkadaşıma volna diye bu lensin gg üzerinden amiyane tabirle kakalanmış olmasıdır. İki lensin diyafram bıçak şekli ve sayısı benzese de Industar'ın çapı daha ufak ve hem yakın çekimlerde hem de genel performans açısından Industar vola yanında karikatür gibi bir lenstir.

Elma ile armutu kıyaslamanın anlamı yok...

4. 2 yıl önce   #

@sm0ky,

:))En sonunda beni anlayan ve Volna'yı tanıyan kullanan biri cevap yazdı,

ikısı ile çekilmiş özellikle MAKRO (gerçi makro 1-2 fotoğrafını eklemiştim, ama olsun başka bir kaç kare ekleyeceğim) ve genel kullanım fotoğrafları ekledikten sonra ben daha bu konuyla ilgili yazmayacağım.

Sayenizde bana göre konu sonlanmış oldu,bende bırakın bilgi paylaşmayı,tartışmaktan kurtuldum...

saygılar...

5. 2 yıl önce   #

kuru bir kalabalıtan gelen sesler yerine. araştırmalarınızı ve testlerinizi bize bildirin. madem bilmiyoruz, sizin sayenizde öğreniriz. sizde böylelikle sevaba girmiş olursunuz :)

6. 2 yıl önce   #

kuru kalabalık nitelemenizi forum kültürüne yakıştıramadım. Kimse burada bilgi paylaşımında bulunmaya mecbur değil. Hepimiz mesailerimizden çalıp bilgimizi paylaşmaya çalışıyoruz.

Bu tarz bir ifadenin geçtiği bir ortamda yazmak istemiyorum.
    Ne haliniz varsa görün 20y74r1.
    Benim için bu konu bitmiştir.

7. 2 yıl önce   #

20y74r1
    Bu mesajınızı da yeni gördüm.
    Üslubunuz aynen devam ederse üyeliğinizi sileceğim.
    Burası başka siteler gibi başıboş değildir.
    Kurukalabalık olarak nitelendirdiğiniz kişilerden biri de forumda mod'dur.
    İnternet ortamında olmanın verdiği rahatlık ile sağa sola laf atan, gerginlik çıkaranlara kapımız açık falan değildir.

Burasını herkes için bilgi paylaşımına açık nezih bir ortamdır ve forum yöntecilerinden olduğum sürece bunu bozacak şekilde üslup takınanlara da hoşgörü ile yaklaşma niyetinde değilim!

8. 1 yıl önce   #

selamlar, değerini sonradan anladığım bir volna-9 var elimde. 2x konvertör, uzatma tüpü ve flaş da kullanarak çektiğim bir akvaryam canlısı(kiraz karides) fotoğrafı vermek istiyorum. bana göre gerçekten iyi bir lens. bu arada karidesin boyu sadece 2-3cm.

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.