bugraot: ben 50mm yi ayarlayana kadar görüntü kaçar gider... Sokaklarda habersiz fotoğraf da çekmek istiyorum. Ama dediğiniz gibi ilk makinem olduğu için her işe gitse iyi olur...
Agah: evet hayyam a gidip eğer 2500 lira civarı bulabilirsem almayı planlıyorum. Ancak bulamazsam amerikadan kuzenime getirteceğim...
Canon 60D Portre Çekimi İçin En Uygun Lens
- Paylaş:
- Bu konu için RSS beslemesi
-
-
Ben de Amerika'dan arkadaşıma getirtmiştim, o zaman dolar da böyle değildi, 1400'e gelmişti gövde. En güzeli eBay'den tanıdığınız yere yollamak, 2-3 güne varıyor ellerine.
Sokakta habersiz foto çekmek için aslında 85mm gibi şeyler daha iyi giderdi sanırım :)
-
her işe giden tak gez mantığına en çok uyan ilk adım lensi hangisi olmalıdır peki sizce ? Canon 17-55mm mi, 18-135mm mi yoksa tamron 17-50mm mi ?
Bir de arkadaşımda canon 550d + 18-135mm lens var. Karanlık ortamda flaş kapalı çekmiyor. Flaşı kapatmamıza rağmen kendi açıyor odaklamıyor bunun nedeni nedir ? -
İkinci sorunuzun cevabı çekim moduyla ilgili, kulandığınız modu Tv (örtücü öncelikli), Av (diyafram öncelikli) ya da M (manuel) modlarından birine aldığınızda sorun kalmayacaktır. Şu an anlaşılan otomatik moddasınız, ışığı yeterli görmeyince flaşı açıyor kendliğinden.
-
Tamron 17-50mm isteklerinize uyan bir lenstir kanımca. Fakat pahalıdır.. Şu an yanına başka lens alamıyorsanız fiyatına değecektir.
Kendim de 18-55mm kit lensi bir süre kullanıp daha keskin ve daha geniş açı olmasından dolayı Tamron 17-50mm e geçmeyi düşünüyorum. Tabi arzuların ekonomik yönle de örtüşmesi gerekiyor :( -
evet baktım 600 dolar. Benim için 300 doları geçmemesi gerekiyor. Bakalım belki ileride param olursa tamron 17-50mm ye geçerim
-
ben 18-55 i doalaba kaldırım tamron 17-50 aldım. gerçekten keskin bir görüntü veriyor.
-
arkadaşlar ben bugun hayyam pasajına gidip canon 60d + 18-135 lensime kavuştum! Şuanda çok mutluyum içim içime sığmıyor... :):):):)
Fakat size bir sorum olacaktı, pili 12 saat şarj edin dediler bana aldığım yerden. Ben şarja taktım ama 2 saat sonra yeşil ışık yandı. türkçe klavuzundan baktım bu dolduğu anlamına geliyormuş. O zaman neden satıcı bana 12 saat takılı kalsın dedi? -
acil cevap bekliyorum
-
Bu genelde tüm elektronik aletlerin pilleri için ilk gün önerilen bir şeydir, cep telefonu olsun, dizüstü olsun, fotoğraf makinesi olsun. Bir zararı yoktur aslında uzun süre kalmasında, nasılsa dolunca akım kesilir otomatik olarak, bence siz yine de satıcının dediğine uyun şarjda tutun. Ben de yapmıştım diye hatırlıyorum 60D ile...
-
Piller ilk kullanımda uzun şarj süresi ile bir çeşit formatlanırlar. Bu daha sonraki süreçte onların daha uzun süre şarj tutmasını ve tam dolabilmesini sağlar.
İlgili Konular
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.