Neden fotoğraf çekiyoruz?

• Konuyu Cevapla
  • Paylaş:    
  • Bu konu için RSS beslemesi
  1. 1 yıl önce   #

Ben de işimin stresinden günlük hayatın koşuşurmasından fotoğraf çekmek ile kurtulabiliyorum. Henüz çok yeni olmama rağmen çektiğim kareleri PC de gördüğüm de de mutlu oluyorum birşeyler üretebimenin hazzı ile :)

2. 1 yıl önce   #

Genel olarak düşündüğümde; anı tüm detaylarıyla hatırlayabilmek, hatırlatabilmek ve gösterebilmek için... Anıları ve insanları diri tutabilmek, kişisel görsel tarihimi oluşturmak için... Tüm duygularımı harekete geçiren o an'ları kaydedip, insanlarla paylaşabilmek için... İnsanlar benim gördüğümü görüyor mu, göremediğim ne var anlamak için... Dünyayı nasıl daha farklı algılayabilirim, algılatabilirim bunu bulmak için... Detayları sevdiğim ve önemli olduklarına inandığım için...
    Ancak ben fotoğraf çekince mutlu ve huzurlu oluyorum. En temel nedenim bu.

3. 1 yıl önce   #

Fotoğraf günlük hayatta gördüğünüzü düşündüğünüz ama aslında hiç göremediğiniz o kadar çok ayrıntı ve farklılığı size gösteriyorki inanılmaz. Her gün gökyüzüne bakardım. Ama hiç maviliğine bakmazdım. Meğer hiç sis görmemişim. Yağmuradan sonra hep su birikintilerine dikkat etmişim. Yağmurdan sonra şehrin ritminin nasıl yükseldiği. Renkleri nasıl coşturduğunu görmemişim. Artık insanların yüzüne gözlerinin içine dik dik bakar oldum. İnsanlar meğer önce yüzleri ile konuşurmuş. Fotoğraf insana görmenin ne olduğunu öğretiyor.

4. 1 yıl önce   #

benim nedenim bir an yakalamak onun benim olmasi o karedekileri sanki bakin ben ne yaptim dercesine sergilemek farklili gi yakalamak insanlara yaptik larim la sasirtip kendimi önemli hissetmek bakin ben bir cok insandan farkli göruyorum dunya yi dercesine tabi bunun icin fotorafcilik konusunda ustalasmam gerek önce ukala yada bencil degilim amacim fotoraflarimin herkez tarafindan beyenilmesi.ama suna inaniyorum ki bir amac olmaksizin fotoraf da olsa amac yoksa ruhsuz kaliyor...

5. b_d

b_d

10 ay önce   #
  6. 10 ay önce   #

Neden fotograf cekiyorum :D belli bir nedeni yok.. belki de guzel anları ölümsüzleştirmek icin olabilir.. ama sunu biliyorum ki ne kadar sinirli olursam oluyum ne kadar kızgın olursam oluyum makinemi alıp bi kac fotograf cektigimde hicbi kızgınlıktan eser kalmıyor :)

7. 10 ay önce   #

fotoğraf aşktır...

8. 10 ay önce   #

Fotoğraf bir sanattır. Kimsenin görmediğini çekmek. Görünenin görünmeyen yüzünü çekmek. Göremeyenin aaaaaa dediğini çekmek. Tabi bütün bunları yapabilenler için söylüyorum. Fotoğraf bir sanattır.

9. 10 ay önce   #

Bence bunun birkaç sebebi var. Herkes farklı nedenlerle fotoğraf çeker ve bazılarımız birden fazla sebep dolayısıyla çeker. Sebepleri kısaca şöyle sıralayalım:

1- Her yerde ve her an fotoğrafçı bulamadığımız için.
    2- Başkalarını dahil etmek istemediğimiz özel anlarımızı daha sonra hatırlamak için.
    3- Fotoğrafçıya para vermemek için. :))
    4- Fotoğraf ruhuna sahip olduğumuz ve resimin her türlüsünden zevk aldığımız için.
    5- Deklanşör sesini çook sevdiğimiz için.
    6- Fotoğraf makinesine heves edip aldığımızdan paramızın boşa gitmemesi için. :)
    7- Pahalı makineler ve aksesuarlar alıp birbirimizle yarışmak için. :)
    8- Kızlara ve topluma karşı karizma yapmak için. :))
    9- Para kazanmak için.

Ben şahsen resim olayını küçüklükten beri seviyorum. Belirli bir anın yada yerin kadrajımda kompozisyonunu oluşturup deklanşör sesiyle o anı mümkün olan tüm değerleriyle kaydedebilmek hoşuma gidiyor. Belkide bu sebepten makinemi ve aksesuarlarını tüm ağırlıklarına rağmen sırtımda taşımaktan zevk alıyorum. :)

10. 3 ay önce   #

"Bu arada bi üstadın dediği gibi

Fotoğraf

"Bak ben ne gördüm" 'dür" arkadaşın dediğine katılıyorum.belki sayemde konu yine devam edecek ama güzel bir şey fotoğraf çekmek. bakar birileri ama aynı şeyi görmezler; detaylar, manzaralar, farklı şekiller, dokular... "bak ben ne gördüm." gibi işte...

11. 3 ay önce   #

bir şeylerle uğraşmak herkesin ortak amacı. fotoğraf da bunların en iyilerinden biri sanırım. ben oğlumu çekmeyi seviyorum. ilk kuvözdeki (yarım saat yaşında )halinden başladım desem yeridir. hoş o kare cep tel ile çekildi ama olsun.

12. 3 ay önce   #

Sanat icin :)

13. 2 ay önce   #

saten merakım vardı henüz 2. senesinde olduğum üni.eğitimde almam gereken bir der olan uygulamalı fotoğrafçılık dersi için hocanın da tavsiyeleri ile 600d aldım,
    ilk derste kendi makinasını verdi hoca baktık zoom, netlik ayarı falan yaptık o heyecan bile çok güzeldi, şimdi hocayla beraber sınıfça çekimlere çıkmayı bekliyoruz,
    bende de bağımlılık yapacak gibi :)

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.