Buda benim çektiğim Alman çeşmesi. Çok beğenmemekle birlikte elimin altında olduğu için yüklüyorum. Burda da ben zorlanmıştım. Işığı arkama almadan yüksek kontrast değeriyle almaya çalışırken bir taraftan içerdeki altın mozaik dokusunu alıp, hem de dışındaki işlemelerin alev alev görülmesini sağlamaya çalıştım. Hep birisi eksik kaldı. Sonuçta yol beni eğik kadraja götürdü. Ancak tam deklanşöre basacakken iki alman turist geldi. Tabi çeşme onların çeşmesi :) 10-15 dakika çekim yapamadım. Sağ taraftaki tuğraya kadar olan altın nakışın yansıması aşağı inip resmi söndürdü. Resmi çöpe attım ama bir sonraki ziyaret için hangi lens ve kadrajla çekeceğimi not ettim.
Kopegim Max
- Paylaş:
- Bu konu için RSS beslemesi
-
-
kamerayi egmemimin sebebi resim oyle daha bi cekici gorukuyor bence o yuzden sizin dogruladiniz resimde guzel olmuw resmin orginali bu
-
orijinal resim bu
-
@ simsek69, son gönderdiğiniz fotoğrafta pozlamayı nasıl ve nereden yaptığınızı sorsam.. benim karşılaştığım en büyük sorunum aydınlık ve karaklık yüzeyleri bir karede istediğim şekilde yerleştirememek.. mesela sizin bu karede ne kadar kayıplar olsa da ışık kaynağına karşı çekim yaparken aslında karanlık olması gereken sarı yaldızlı kısımları da aydınlık alırken dış ortamda ışık patlaması olmaması..
-
Exif bilgileri şu an elimde yok. Bu yüzden ancak olabilecek birkaç doğru çekim tekniğini anlatabilirim.
Poz ölçümünü spot veya merkez ağırlıklı yerine matriks alabilirsin. Bu durum daha baştan fotoğrafı kurtarabilir. Ancak makineyi en az -1 poz telefisi ile kullanmazsak pozometre her durumda yanılacak ve mavilik soluk bir renk alacaktır. Eğer bu durum resmdeki gölgeli kısımları aşırı karartıyorsa D-light fonksiyonu ile açabilirsin. Eğer nesneler yakın ise dolgu flaşı ile destekleyebilirsin. Önce açık arka zemini baz alın ve ayarlarınızı onun patlamayacağı duruma göre yapın. Eğer raw çekerseniz zaten her türlü son ayarı kayıpsız yapabilirsiniz.
İlgili Konular
(ilgili konu bulunamadı)Cevapla
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.