Normal lensinizin bulunması gerektiğini söylememin nedeni sadece f değeri falan değildir. Normal lens bildiğiniz üzere insan gözüne yakın olduğu içindir. kompozisyonyeteneğinizin zoomsuz bir lensle çok daha hızlı gelişeceğini söyleyebilirim.Ama sadece odada grup fotoğrafı çekecekseniz dslr almanızı tavsiye etmiyorum. 28 mmlik lens 55 mm 'ye denk gelmiyor ayrıca 42 mm civarına denk geliyor olmalı.
Genel olarak sokak fotoğrafçıları normal lens kullanırlar yani benim önerdiğim.Henri Cartier, 3 lens kullanıyormuş 35mm,50mm ve 90mm...
Bu arada şunu söyleyebilirim sokok fotoğrafçılığı için dslrlar pek uygun olmuyor malum boyutu işi zorlaştırmaya yetiyor.hatta çoğu yerde yasak ! diyen insanlarla karşılaşıyorsun ama yanımdan geçen kompak makinelerde sorun çıkmıyor bilmem anlatabildim mi ???
canon 60d alacağım ,beraberinde lens tavsiyesi ...
- Paylaş:
- Bu konu için RSS beslemesi
-
-
aslında ben sokak fotoğrafçılığı yapacağım için değil bundan kastım genel kullanıma en uygun lensi bulmak ..yinede teşekkürler....bu arada şu an netten ayrılıyorum ve tekrar pazartesi günü foruma gireceğim bu yüzden yorumlarınıza cevap veremeyeceğim kusura bakmayın pazartesi görüşmek üzere herkese kolay gelsin.
-
arkadaşlar bu arada tele için 70-200 f2.8 düşündüm ama fiyatları çok yüksek galiba hangi marka almalıyım yada neye dikkat etmeliyim,bu arada en ucuz fiyatlar ne kadardır bilgisi olan varmı.
-
jackalx arkadaşım ne güzel etmişsin de bu konuyu açmışsın :) bende 60d almaya karar verdim ve lens almaya karar veremiyordum.
kirlilik olmaması açısından burdan soruyorum;
portre ve model fotoğrafçılığı yani oda olur sokak olur genelde bu tarz yerler bu tarz çekimler için öncelikli hangi lensleri önerirsiniz ?
veya Oguz arkadasım demişsinki bazı yerlerde yasak diyorlar, 4:3 lük bir makine veya nex-5 lumix gh2 almak mantıklı mı ?
benim için çok önemli bir nokta daha var oda arka plan öldürebilmek. bayılıyorum. onun için yukarıdaki kriterleride göz önüne alarak makine ve lens hakkında yorum yapabilirmi bilgili arkadaşlar. sırf onu al demekle kalmayıp neden olması gerektiğini söyleyebilecek olanlar gerekçeleriyle yazarlarsa çok sevinirim :) kolay gelsin.
-
İyi günler, arka planı öldürme olayında 3 faktör var :
1-Diyafram değeri be kadar küçükse o kadar iyi yani f1.4, f1.8
2-mm değeri ne kadar büyükse o kadar iyi.Yani evet 85mm f1.8 50mm f.18den daha iyidir sığ alan derinliği konusunda.
3-Objeye olan uzaklığınız.Ne kadar yakınsanız o kadar sığ alan derinliği yakarlarsınız.İşte bu nedenlerden dolayı 70-200 f2.8 lens portre için oldukça tercih ediliyor prof.ler tarafından.(zaten harika bir lens)(Ben 135mm f2.0L'yide çok iyi buluyorum)
Tabi bu lensleri sadece portre ve model çekecekmişsiniz gibi düşündüm.Yasak konusunuda düşünürsekde demek istediğim yani insanlar rahatsız oluyorlar fotoğraf çekmek zorlaşıyor veya bir konak pier'e kamerayla giremiyrsunuz uyarıyorlar falan bunun gibi sorunlar.
-
değerli yorumun için teşekkürler Oğuz :)
yasak konusunda evet dediğini anlıyabiliyorum :) bir müzeye girerken flaşsız çekim için senin tam takım setle gidip sana YASAK derken, daha fotoğrafın orada neden çekilemeyeceğini anlamayıp çatur çutur flaş patlatan insanları görmek de cabası :)
dediğim diğer 2 makine hakkında bilginiz varmı acaba ? lumix gh2 ve sony nex-5.
portre-model çekimleri için verdiğiniz lensleride bir kenara yazdım :) birde ek olarak günlük bina, tarihi mekan, gibi sokakta takabileceğim bi lens önerirseniz başlangıç için gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum. yardımın için tekrar teşekkürler :)
-
Günlük lens dediğinize göre 17-40 f4 L işinizi fazlasıyla görecektir zaten portre lensi olarak tele bir lens alacağınızdan daha fazla mm değerine ihtiyacınız olmaz.Tabi birde olmazsa olmaz hızlı bir normal lens 28mm f1.8 (harika bir lens).Yada ikisnden birinide tek secebilirsiniz.Eğer four third veya nex alacaksanız olympus ep3'ü bir bekleyin derim.
-
lawliet @ rica ederim kardeşim faydalı olmasına sevindim bak bu arada lens konusunda tecrüben yoksa aşağıdaki linke kesinlikle bak hangi lensin ne kadar zoom veya geniş açı yaptığını orada çok net gösteriyor benim çevremde bu işlerle ilgilenen kimse olmadığı için lensleri elime alıp hangi lensin nasıl görüntü sağladığını inceleyemiyorum ama verdiğim linkte bunları birazda olsa anlamana yardımcı olacaktır..
siteyi dikkatli incele çoğu sorunun cevabını alacaksın eminim..
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-S-18-135mm-f-3.5-5.6-IS-Lens-Review.aspx
-
teşekkür ettim :)
-
arkadaşlar peki bu mekinenin kit lensini alsam ne olur yani kalite olarak nasıl bir lesntir.
tek body fiyatı 2.100 tl , kit lens (18-135mm f3.5-5.6) ile 2.700 tl yani lens 600 tl ye geliyor bu şekilde almam doğrumudur lens için sonradan kafa yorsam hem kullandıkça ihtiyaçlarıma yönelik lens alırım ama bu fiyata daha iyi lens alabileceksem neden bunu alayım. arkadaşlar bu konuda yorumlarınızı bekliyorum artık günler azaldı 1-2 gün içinde karar vermeliyim.... ne dersiniz...:)
İlgili Konular
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.