Makro konusunda ne öğrenmek istersiniz?

• Konuyu Cevapla
  • Paylaş:    
  • Bu konu için RSS beslemesi
  1. 1 yıl önce   #

@yalcin.aydin

Ben makro konusunda alan derinliği nasıl tutturuluyor onu merak ediyorum. Çok sığ olan alan derinliğini nasıl tam hedefe tutturuyorlar bunu öğrenmek isterim. Ayrıca özel bir talebim var; :)

Eğer mümkün ise Canon 7D'nin kısa bir incelemesini ve örnek fotoğraflarını siteye yükleme imkanınız varmı? İnternette, flickr'de falan çok fotoğraf var ordan bak derseniz eğer; Genelde internetteki fotoğrafların çoğu işlenmiş. Bu makinenin nasıl bir görüntü kalitesi var merak ediyorum. Fotoğrafların işlenmemiş makinadan çıktığı gibi görüntü kalitesini görmek istiyorum.

http://www.juzaphoto.com/eng/photo_galleries.htm

http://www.photonature.cz/fotogalerie.html

Mesela bu iki sitedeki fotoğraflarda müthiş bir oynama söz konusu...

2. 1 yıl önce   #

Öncelikle fotoğrafcılık konusunda çok yeniyim amacım evimde ayıracağım bir odada topladığım objelerin makrolarını çekmek (para, pul, böcek, kelebek,vs.) yani evde ufak bir stüdyo kurmak gibi. Kafamdaki soru işaretleri ise ileride lens masrafıda çıkarmaması için ucuz body+amaca uygun kaliteli lensler ile mi başlamalı. Yeterli olurmu ? Yoksa kaliteli bir body +amacı karşılayacak lenslermi. Birde ileride lens uyumluluğu konusunda Canon 50d mi Nikon D90 mi bu bodylerden hangisini alırsam bunlara uygun lenslerle yapılacak yatırımlar ileride sıkıntı çıkartmaz. Bu arada bütçe kısıtlı ve tüm ekipmanları aynı anda alma şansım yok adım adım almayı planlıyorum sıralama sizce nasıl olmalı ( Body, lens,ring flash, diffuser gibi...) Lensler hakkında hiç bilgim olmadığından dolayı bu konu hakkında yardım istiyorum şimdiden teşekkürler.

3. 1 yıl önce   #

@muratslm

Makro yazı serisi gelince, kafanızda ki çoğu soru işareti eminim kalkacaktır. Makineden ziyade lense yatırım yapmak daha mantıklı bir seçenek olur. Çünki fotoğraf kalitesini en çok etkileyen eleman lenstir. Canon 50D ve Nikon d90 gibi makineler yerine Canon 550D vs gibi giriş seviye makineler alarak lense ve diğer ekipmanlara daha fazla bütçe ayırabilirsiniz. Lens seçimi konusuna girip kafanızı hiç karıştırmayayım. :) Makro serisinde lenslerden de bahsedilecektir.

4. 1 yıl önce   #

Cevap için teşekkür ederim yazı serinizi merakla bekliyorum. Body, lens, ekipman, yardımcı programlar, makine ve program ayarları, ışık ayarları, teknik çekim detayları hepsini, hepsini bekliyoruz.

5. Kullanıcı avatar yüklemedi.

eyz

1 yıl önce   #

mrb makro beni baya sarı daha cok çicek böcek cekiyorum tabi amatörce nikon coolpix l6 kompak bir makina kullanıyorum makro çekim modu Makro yakın çekim modu: 15 cm (5.9 in.)'den sonsuza (∞) diye bir ibare var özelliklerinde.Şimdi bu makina bana yetmez oldu siteye göz gezdirdim genellikle dslr makro lensleri hakkında bilgi var kompaklarda makro hakkında bilgi bulamadım. 400 civarı makroda tatmin edici kompak önerileriz nelerdir

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.