yn-560

• Konuyu Cevapla
  • Paylaş:    
  • Bu konu için RSS beslemesi
  1. 3 ay önce   #

Çin menşeli bir ürün için Afganistan ile mi görüşmesi gerekiyordu :) Oradan ithal edeceği için orayla görüşüyor, spot olmayacak yani mallar, yurtiçi garantili olacak.

2. 3 ay önce   #

bu arada elimde 1 adet flash var yn560 canon uyumlu nakıt 175 tl,komısyon farkıyla ılanda acabılırım...ıletısım... mrtscknr@yahoo.com.tr

3. 3 ay önce   #

Arkadaşlar benim soru arada kaynadı gitti :))iyiinsan sen bari bişeyler söyle saçma de, nerden buluyosunuz böyle şeyleri de, ama cevapsız bırakmayın kardeşim adamı :)))

4. 3 ay önce   #

YAKMAN ın sorduğu soru güme gitmiş,
    bende aynı sorunu yaşıyorum şuan, yardımcı olabilecek birileri varmı acaba.

5. 3 ay önce   #

Arkadaşlar cevabı zaten Murat Gamsız Bey vermiş yukarıda, YN-560'ın kablosuz tetikleme özelliği yok...Kablosuz tetikleme özelliği YN-565'te var. Harici aparatlarla mı deniyorsunuz?

6. 3 ay önce   #

Sevgili bugraot cahilliğimi mazur görün lütfen, ilk defa flaş kullanıcam ve bazı terimlere yabancıyım,
    özet olarak söylenen şumu ;
    Bu flaşı 60D nin üstüne taktığımızda makine ile senkronize çalışabilmesi için tetikleyici almak gerekiyor.
    Doğrumudur ?

7. 3 ay önce   #

aydemirhan ve misteryo kardeşim bilgiğim kadarı ile anlatayım. Zira 20 senede en az değişen şey flaşlar :)
    Harici flaş girişi üniversal olan nikon, canon pentax gibi makineler tüm flaşları tetikleyebilir. Zira merkezde belirli bir akım veren kontak ile işini görür. Problem olanlarında da küçük aparatlar ile halledilir. Yani teorik olarak her makine her flaşı patlatır.
    Ancak TTL dediğimiz sistem ile çalıştırmak (mesafe-zoom, perde hızı ile senkronizasyon, şiddet, geciktirme vs.) için birbirlerinini dillerinden anlamaları gerekir. Dahili flaşlarımız nasıl bilgilere göre kendini ayarlıyorsa harici flşlarında bu imkanı vardır. Aksi taktirde her seferinde makinelere girdiğiniz/aldığınız değerin aynısını flaş üzerine de girmek gerekir. Buna manuel kullanım denir. Genellikle üzerinde sensör olsa dahi iso ve mesafe bilgilerini vermek zorundasınız. Bazı hazır modlarda vardır.
    Pahalı TTL flşalar ile makineler kablosuz iletişim ile birbirlerini görebilir. makine flaş kızağına (hot shoe) ihtiyaç duymadan farklı açılardan tetiklenebilir. Olmayanlar içinde 50-100 tl maliyet ile manuel alıcı-verici ünite veya 200-250 tl ile TTL alıcı verici ünite edinilebilir.
    Bende 20 yaşında soligor 30D flaş var. Flaşın ebay fiyatı 4-5 USD. Ama manuel canavar gibi çalışıyor. Profesyonel kullanmayacaksanız manuel işinizi görüyor. Ancak sakın düğün nişan heveslenmeyin. Sizi rezil edebiliyor.

8. 3 ay önce   #

Şimdi ilk soruda "kablosuz tetikleme yapamıyorum" denmişti, ben de ilk sorunun cevabı alınamadı dediğiniz için "bu flaşın herhangi bir aparatsız kablosuz olarak tetiklenemediğini" belirttim. Ancak ilgili modellerde (550D, 60D) gövdeye monte edip rahatlıkla kullanılabilir.

YN-550 modelinde TTL yok diye biliyorum, yani manuel olarak kullanacaksınız. Yongnuo'nun TTL modeli YN-565EX var. O gövde olarak 7D, 60D, 600D tarafından, flaş olarak da Canon 580EXII tarafından "kablosuz" tetiklenebiliyor.

560 modelini kablosuz tetikleyiciler tarafından kablosuz olarak tetikleyebilirsiniz ancak TTL modu yine çalışmayacaktır.

60D gövde üzerinde senkronize zaten çalışmayacaktır, çünkü TTL'i yok, ancak gövde üzerinde manuel olarak tabii ki çalışacaktır. Harici bir tetikleyici ile de "kablosuz" manuel olarak da çalışır.

9. 3 ay önce   #

Başıma geldiği için söylemek gerekliliğini hissettim. Bazı flaşlar makinenizin hot shoe bağlantılarına zarar verebililir. Uyumsuz modellerin akım değerleri birbirinden farklı. Eski rus malı uyumsuz kontakları olan flşalara dikkat edin.

10. 3 ay önce   #

sevgili simsek69 ve bugraot çok teşekkür ederim, zaman ayırıp cevap verdiğiniz için.

11. 2 ay önce   #

Çinden siparş etiğim yn 565 ex yerine yanlışlıkla yn 560 geldi ve bu flaşı satmak istiyorum kutu içeriği vs tamamen içinde ürün sıfırdır..ilgilenenler e-posta atabilirler :enez_ekingen@hotmail.com

12. 2 ay önce   #

Heh işte, buyurun cenaze namazına...Arada nereden baksanız 100-150 lira fiyat farkı vardır değil mi? Paranızı alabildiniz mi geri?

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.