Size göre GALERİ SİSTEMİ nasıl olmalı?

• Konuyu Cevapla
  • Paylaş:    
  • Bu konu için RSS beslemesi
  1. 2 yıl önce   #

Merhaba

Giriş sırasında 1 editör değilde 3 (ya da n tane) editör tarafından kriterlere göre değerlendirilip puanlanarak ortalaması 5 (ya da x)'in üzerinde olanlar yayınlanabilir.

Aslında sadece puan olarak düşünmemekte lazım,

Örneğin 3 editörden ikisi
    - aile fotoğrafı demişse
    - içerik uygun değil demişse
    - ya da başka kriter uygun değilse
    fotoğraf yayınlanmaz.((kriterler için tikler koyulabilir))

Reddedildikten sonra sistem tarafından sebep olarak bunlar kullanıcıya e-posta ile bildirilir.

Böylece ortak kanaat ile fotoğraf değerlendirilmiş olur.

2. 2 yıl önce   #

Bir de sabit bir arkaplan rengi yerine WordPress'in Duotone teması gibi fotoğrafa göre değişen bir arkaplan olabilir.

3. 2 yıl önce   #

Minimalist, fotoğrafın ön planda olacağı bir tasarım istiyorum.

Ben tasarımına, koduna karışmadan şöyle olsun böyle olsun dediğim bir rapor hazırlayacaktım aslında da dün nasıl birşey istediğimi görselleştirebilmek için tasarım da yapıvermiş oldum. Beyaz zemin, siyah/beyaz zemin ve tamamen siyaj zemin çalıştım ve siyahta karar kıldım.

Siyah karanlık geliyor olabilir ama şık durduğu kadar da fotoğrafın daha ön planda olmasına yardımcı oluyor. Siyah üstünde beyaz fon yerine de hem okunabilir, hem de çok göze batmayan bir gri düşündüm. Tasarıma ekipten onay çıkmazsa benimkileri paylaşırım. Ben zaten koda, tasarıma girmeyecektim normalde, projede danışmanıyım diyebiliriz :)

iyiinsan,
    Fotoğrafın bulunduğu yer zaten ayrı bir bölüm olarak duruyor. Buranın rengini izleyenin seçebileceği şekilde yapabiliriz.

PUAN SİSTEMİ VE GÜNÜN GALERİSİ KONULARI
    Daha öncede belirttiğim gibi kullanıcılar puan veremeyecekler.
    Adam gibi yorum yazamayan, ya da daha dün fotoğraf çekmeye başlyan birinin kalkıpta

* Yaratıcılık :5.0
    * Kompozisyon :5.0
    * Estetik :5.0
    * Teknik :5.0

şeklinde bir puanlama yapmasını istemek saflık ve hata olur. Bunu uygulayan sistemlerin durumu ortada zaten. Puan verelim, puanı göstermeyelim de gene doğru değil. Ben bile bir fotoğrafa 'not vermekten' çekinirim. Fotoğraf zaten öznel bir görsel alandır puanlamaya sokulmasını doğru bulmuyor.

Beğendim düğmesi olacak, bir de ayrı olarak favorilere ekle düğmesi. Beğendiğiniz her kareye tekrar tekrar bakmak istemeyebilirsiniz, favorilere ekle ayrıca o yüzden var. Kimin fotoğrafını beğendiğini, kimin favorilerine eklediğini fotoğraf sahibi göremeyecek, sadece 35 görüntüleme, 15 beğenilme, 4 favorilere eklenme gibi istatistiki bilgi vereceğiz ki bunları da sadece fotoğraf sahibi görebilecek.
    Bunun nedeni de gene bu adam benim fotoğrafımı beğenmiş, ayıp olmasın ben de beğeneyim olayını ortadan kaldırmak, herkesi de rahatlatmak.

Bunlar boşa gitmeyecek elbette, Göze Çarpanlar bölümüne çıkacak fotoğrafların seçilmesinde doğrudan etkili olacaklar. Ne kadar ağırlığı olacağını henüz kestiremiyorum, bir formül çalışması yapacağım bu konuda.

Kapalı kapıların ardında iş yapacakmışız gibi görünmekle birlikte Okan'ın 'editör bir fotoğrafı seçmişse, neden seçtiğini de belirten bir açıklama yazsın' görüşünü de uygulayabiliriz. Bu editörlerin kim olduğunu açığa çıkaracağı için, hem iyi (şeffaflık açısından), hem de kötü (kötü niyetli kullanıcılar her yerde olacak ve tacize girişebilirler).

Editör görüşleri ve bir fotoğrafın favoriliğini belli bir potada eriterek havuza aldığımız fotoğraflardan da günlük bir Göze Çarpanlar seçkisi yapacağız. Günün Galerisi de diyebilirsiniz buna :)

Göze Çarpanların da üstünde bir de BasÇek Seçkisi bölümü olacak ki Galeriye benzese de bundan ayrı bir site olarak düşünüyorum onu. Burda tamamen güzel fotoğraf örneklerini sergileyeceğiz. Bu sistemde yorumlar, exifler, açıklamalar gözükmeyecek sadece fotoğraf ve fotoğrafçının adı olacak. Tamamen fotoğraf izleme amaçlı bir sistem olarak düşünebilirsiniz. Mümkünse buraya reklam da sokmayacağız ki ağız tadıyla kesintisiz, dikkat dağıtmasız bir fotoğraf izleme deneyimi olabilsin ;)

Bu konuda sizden fikir alıyorum çünkü piyasada galeri işini yapan bir çok site var. O siteleri kullanmama nedenlerinizi bilirsek hepimizin içine sinen bir sistem oluşturabiliriz ;)

4. 1 yıl önce   #

Merhaba,
    Projenin son durumu nedir acaba? Kendi adıma çektiğim fotoğrafların en azından bu konuda benden daha fazla bilgisi olan kişiler tarafından incelenmesi çok hoşuma gider. Sonuçta beni en azından teknik anlamda geliştirecek en etkili yol budur diye düşünüyorum. Mesajları okudum güzel bir sistem olacağı inancındayım (Başlangıçta olmasada duyarlı yöneticilerin elinde zamanla olacağı kesin)

5. 1 yıl önce   #

zafer'in dediklerine katılıyorum. Sonuçta çok daha profesyonel olan fotoğraf üstatlarından yorum, beğeni ve eleştiri almak biz amatörleri :) daha da olgunlaştıracaktır. Sayın yalçın beyden en kısa zamanda bu sistemi faaliyete geçirmesini heyecanla ve dört gözle bekliyoruz

6. 1 yıl önce   #

Merhaba,

Yöneticilerin çok meşgul olmasını ve tüm zamanlarını keyif aldıkları işlerini daha da geliştirmek için çalışmalarına ayırmalarını anlayabiliyorum ve tabi ki ortaya çıkan bu güzel içerik için harcadıkları emeğide takdir ediyorum.

Ancak son durum hakkında olumlu/olumsuz bir açıklama yapılırsa iyi olur diye düşünüyorum. Malum bu mesajlardan sonra bir açıklama gelmeyince insan kendini kötü hissediyor. Söz meclisten dışarı sanki hiçte umurlarında değilmiş gibi bir izlenim oluştu bende.

7. 1 yıl önce   #

Merhaba,
    Özel mesaj göndermek istedim ama sanırım forumda böyle bir özellik yok. Her konuyu konuşmak güzel tabi ama bazı konuların özel kalması daha mantıklı, yalcin.aydin daha öncede belirttiğim gibi bu konularda destek almalısın, bence potansiyel yüksek umarım doğru kişilerden yardım alabilirsin. Ayrıca mesajlar konusunda benim bir sıkıntım yok hatta doğru olanı yaptığını düşünüyorum. Yolun açık olsun, iyi çalışmalar.

8. 1 yıl önce   #

Fikirleri toplamaya devam ediyoruz. Programcılarımız, iş listelerini sırayla hayata geçiriyorlar. Bu işin de bir sırası var maalesef. Biz de on tane programcımız olsun isterdik ama gelirler buna müsait değil. O yüzden projeler sırayla gidiyor. Galeriden öncelikli bazı projelerimizin sonlanması gerekiyor önce.

9. 1 yıl önce   #

Peki, kolay gelsin :)

10. 1 yıl önce   #

Merhabalar,

Yalçın abinin ilk 2-3 postunu okudum, tüm sayfaları değil ama oralarda hep kaliteden söz etmiş. Tabii ki olacak, bir fotoğraf paylaşım platformunda kaliteli fotoğraflar olacak illa ki. Kendimden gideyim, ilk fotoğraf makinemi alalı 1 ayı geçmedi. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama en güzel fotoğrafım dediğim kare, BÇ galerisine yakışmaz diye tahmin ediyorum. :) Benim gibi kullanıcılar için, yani amatörce çektiği hatalı fotoğrafların koyulacağı, altında yapıcı, fotoğrafçıyı geliştirici eleştiriler yapılacak olan bir Amatörler Galerisi tarzı birşey olursa güzel olabilir gibime geliyor. :)

11. 1 yıl önce   #

BasÇek galerisinde yakışmamak diye bir anlayış olmayacak rahat olun :)

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.