En iyi kedi - köpek fotoğrafı yarışması

• Konuyu Cevapla
  • Paylaş:    
  • Bu konu için RSS beslemesi
  1. 2 yıl önce   #

Makine : S9500
    Odak Uzaklığı :29 mm
    Diyafram: f/3.9
    Enstantane: 1/40 sn.
    Iso: 100

Ekli Dosyalar:

1. demir0013.JPG (393 KB, 1 downloads) 2 yıl old
    2. demir0023.jpg (307.9 KB, 0 downloads) 2 yıl old
  2. 2 yıl önce   #

Makine : Canon 30D
    Odak Uzaklığı : 35mm
    Diyafram: f/10
    Enstantane: 1/160 sn.
    Iso: 100

Ekli Dosyalar:

1. MAV7153.jpg (530.7 KB, 2 downloads) 2 yıl old
  3. 2 yıl önce   #

Fotoğraf fotomontajdır. Yarışma için eklemedim. Hoşuma gitti ve konuyla alakalı diye ekledim. :)

Yarışmacı arkadaşlara başarılar. :)

4. 2 yıl önce   #

Makine: Fujifilm FinePix S1000FD
    Diyafram: f/3.5
    ISO: 100
    Enstantane: 1/250
    Odak uzaklığı: 38.9 mm
    Tarih: 07.11.2009

Ekli Dosyalar:

1. Bulldog.jpg (565.3 KB, 1 downloads) 2 yıl old
  5. 2 yıl önce   #

6. 2 yıl önce   #

yarışmanın sonucu ne oldu acaba ???

7. 2 yıl önce   #

Yarışma sonucu 2 gün içerisinde açıklanıp duyurulacak. Konuyu yeni mesajlara kapatıyoruz.

8. 2 yıl önce   #

Birinci: kingofvoid

İkinci: MMRKML

İlk etapta jüri sayısı azdı o yüzden biraz kitlenme yaşadık ama ilk etapta da bu iki kare arasında kaldık. Daha sonra jüriyi makro, moda fotoğrafçısı, sokak fotoğrafçısı, endüstriyel tasarımcı gibi amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan geniş bir yelpazede seçerek seçimi yeniden tekrarladık. Zor da olsa bu iki kare araından bir birinci belirledik. Kingofvoid 6 oy alırken, MMRKML 5 oy aldı.

Yarışmanın yapısı gereği ve ödülümüz sadece 1 adet olduğundan üzülerek bir birinci belirledik yoksa iki katılımcıyaya da ortak birincilik vermek isterdik.

Peki birinci neden kingofvoid un karesi oldu? Ben ona oy veren 6 kişiden biriyim o yüzden anca kendi görüşümü belirtebilirim.

Kingofvoid'ın flickr sayfasında 'aerobics' olarak isimlendirdiği kareye ben 'Kung-fu Kedi' ismini verdim :) Renkler ve alçak çekim açısı fotoğrafın etkisini arttırıyor ama bu kareyi asıl çekici kılan ise elbette kedinin ilginç duruşu. Kung-fu yapar gibi arka ayağını kaldırmış ve tırnaklarını da çıkarmış. Her an harekete hazır bir şekilde beklemede :)

Kadraj da diğer tüm öğeler gibi tamamen fotoğrafçının takdirine ve beğenisine kalmış bir konu. Fotoğrafta klasik kompozisyon kuralları olsa da bunlar zorunluluk değil. Fotoğrafçı kendi bakış açısını istediği gibi özgürce yansıtır. Benim buradaki tercihim daha soldaki boşluğun daha az olduğu bir kare olurdu. Şöyle:

Kadrajı çekim anında geniş tutmanın avantajı da burada ortaya çıkıyor. İstersek daha sonradan kesme alarak konumuzun karedeki konumunu değiştirebiliriz. Buradaki kimi kareler dar kesilme sonrasında hayvanların kimi bölümlerin kare dışında kalmasından oy alamadı. MMRKML in karesi bana biraz sıkışık geldi ama benim gibi düşünmeyenler de var ki onlar da kendi görüşlerini buradan dile getireceklerdir.

9. 2 yıl önce   #

Bende fikrimi belirteyim 1. seçileni tebrik ederim. Kediseverler bilir oradaki enstantene kedinin temizlenme anıdır. Bu pozu yakalama şansınız vardır. Benim birincim ise ''Malizm'' adlı kullanıcının fotoğrafı olurdu. Kadrajın bir konusu var ve yakalanması tesadüflere kalmış bir şey. Tabi kurmacada olabilir o ayrı. Duvara çizilmiş desenle, gerçek objenin arasında mizahi bir ilişki yakalanmış. Benim fotoğrafa bakış açımı daha fazla yansıttığı bir gerçek.

10. 2 yıl önce   #

Kazanan arkadaşa hediyesini iyi günlerde kullanması dileğiyle...

11. 2 yıl önce   #

arkadaşlar emek veren, çeken, ekleyen, izleyen,yorumlayan herkese canı gönülden teşekkür ederim. ayrıca bu dereceyi bana layık görmeniz beni gerçekten çok gururlandırdı ve mutlu etti. herkese bol ışıklı, bol fotoğraflı mutlu günler diliyorum. saygılarımla.

12. 2 yıl önce   #

Ben de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kingofvoid arkadaşımızı ayrıca tebrik ediyorum. Yalçın bey kendi fotoğrafım için eleştirinize ben de katılıyorum. Kadraj biraz daha geniş olsa çok daha iyi olacakmış bana göre de. Ama bu kedilerin ne zaman ne yapacağı belli olmadığı için çok hızlı davranmak gerekebiliyor. Tekrar herkese teşekkürler.

13. 2 yıl önce   #

Birinciye tebrik ederim. Ayrıca yapılan açıklamalara katılıyorum gerçekten de güzel bir fotoğraf. Teknik anlamda değerlendirmesini yapılmış zaten. Ben ilhaniko ya teşekkür etmek için yazıyorum. Fotoğrafım hakkında söyledikleri için. Bu arada konusu geçtiği için yazma ihtiyacı hissetim. Benim yüklediğim fotoğraf kurmaca değildi. Tamamen tesadüf eseri bir karşılaşmaydı. Bu fotoğrafı çekinceye kadar da beni baya bir uğraştırdı. Zaten fotoğrafın ışığın iyi olmadığı bir zamanda çekildiği görülüyor. Ama yakaladığım an iyi olduğu için ışığı göz ardı etmek çok yanlış gelmedi bana. tekrar teşekkürler:)

14. 2 yıl önce   #

yarışma bitti gitti ama şöyle bi linke rastladım paylaşayım dedim.

http://blog.flickr.net/en/2009/12/03/your-best-shot-2009-the-kittens/

15. 2 yıl önce   #

Güzelmiş :) Ben iki numarayı sevdim renklerin de etkisiyle.

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.