Hangi M42 135mm?

• Konuyu Cevapla
  • Paylaş:    
  • Bu konu için RSS beslemesi
  1. 2 yıl önce   #

Sözünü etmeden geçemeyeceğim,
    Zeis Super-Dynarex 135mm ile gg. de satılan zeiss in 135mm sonnar serisi ile uzaktan yakından bir alakası yoktur.

Bu satıcı ile yaklaşık 3 ay evvel görüşmüşlüğüm var. Ozamanlarda 1.4 takumar alma isteği ile kendisiyle tanışmaya vakıf olmuştum.

Elinde çok temiz bir 135 zeis olduğunu ve cam fanusunda sakladığını söylemişti. Kısa bir aratırmadan sonra Sonnar serisi ile Dynarex serisinin bir olmadığını e diyafram değerlerinin yüksek oluğu çekimlerde performansının arttığını okumuştum..

Jupiter 135 mm ile Dynarex 135mm bence aynı performansa sahip.

İyi kalın.

2. 2 yıl önce   #

Dynarex, Tessar tasarımını kullanır ve çok hızlı olmayan tessarlar oldukça keskin lenslerdir.

Tele-Tessar 4/135'den kesme (büyük boyu için tıklayın):
    Carl Zeiss 4/135 (100% crop)

3. 2 yıl önce   #

Referans tasarımları Rollei (Zeiss) e aittir.

Dynarex

Sonnar

Aradaki lens kesim farkı açıkça görülmektedir. Kendi kanaatim Sonnar 1:2.8/135 yönündedir.

Yukarıdaki fotoğrafı daha öncede görmüştüm. Işığın tek açıyla geldiği kapalı bir ortamda jupiter 135mm ile de aynı fotoğrafları alabilirsiniz. :) Dışarı fotoğraflarını görerek karar vermelisiniz.

4. 2 yıl önce   #

Sonnar ile Dynarex aynı denmedi,başka m42 lens tavsiyesi olarak söylendi, tabiki tasarım özellik başka lensler...

135 f4 diyafram lens ile 135 f2.8 lens tabiki farklı olacaktır,

Ayrıca sahibinden de satılan sonnar 135 f3.5 bir lensti,verdiğiniz örnekteki lens değildi.

Yalçın bey'in bahsettiği lens Tele-Tessar 4/135'dür.

bkz:
    http://www.flickr.com/photos/yalcinaydin/sets/72157607965182709/

Tele-Tessar 4/135 ve 135 f4 dynarex aynı performansa sahip ve 135 f3.5 sonnar ile diyafram açıklık değerleriyle ve optik performans olarak bir birine yakın performans sahip lenslerdir.

5. 2 yıl önce   #

Ben sahibinden demedimki
    gg. diyerek gittigidiyor u kastettim :)

6. 2 yıl önce   #

gitti gidiyor yada sahibinden ne fark eder ben hata yaptım sayın..

satıldığı yer lensi değiştiriyor mu, ha sahibinden ha gg'dan zeiss sonnar f3.5 her yerde aynı o kadar dolanıyorum ne sahibinde de ne de gg'da hiç sonnar 135 2.8 görmedim....

şanslısınız alsaydınız keske...

7. 2 yıl önce   #

Lafı sağa sola çekmeyin de şu volna ile industar arasındaki farkı bize gösterin. Dün söz vermiştiniz unuttunuzmu.. :)

8. 2 yıl önce   #

nıye sağa sola çekeyım kı sız dedınız ben gg dıyerek gittigidiyor demek ıstedım dıye bende satıldıgı yer ne fark eder sonnar 135/3.5 her yerde aynı dedim şimdi ben lafı nereye çektim,bir anlatın bakalım....

ayrıca ben hayatımı size göre mi düzenleyeceğim,tut kı bu gün işim çıktı olamaz mı kaçmış mı oluyorum,iki lens ile çekilen MAKRO fotoğrafları bir aksilik çıkmazsa yarın eklerim kaçacak bir sebep yok yani...

futbol maçı mı bu netice en son dakıka da belli olsun..(şimdi bu söze de konuyu dağıttım dersiniz)

Benım her soyledıgime yarım yamalak muhalefet olmak zorundamısınız,ben nıye sızınle tartısmak zorunda kalıyorum ıkı lens arasında kı butun mf lens kullananlar biliyor siz bilmiyorsanız o sizin eksikliğniz....

Biraz araştırın bulun iki kare çekilen fotoğraf mı kanıt oluyor, ben ikisiyle de binlerce kare çektim, bırakında farkı anlayayım ayrıca akıl var fikir var GÖZ var..

Bu nasıl bir saplantıdır anlayamadım,biraz daha dursanız ındustar daha ıyı bıle dıyeceksınız, komik....

9. 2 yıl önce   #

Böyle ufak şeyler için tatışmaya girmesek ya da uzatmasak?

Carl Zeiss Jena'nın yani D.Alman Zeiss'ının Sonnar 135mm f/2.8 lensi yok yani M42 olarak yok. Batı Almanya Zeiss'ının var o da M42 değil, Contax/Yashica ve Rollei-QBM olarak mevcut.

(Bilgileri farklı kaynaklardan da doğrulanarak paylaşmaktayım)

10. 2 yıl önce   #

Yalçın,

Aslında bu tarz tartışmalar hiç tarzım değil,ben tartışmak için yazmıyorum ki bildiğimiz kadarıyla bilgi paylaşmaya çalışıyoruz,

Ama cevaplar sanki hani derler ya ''amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil'' misaline dönüyor..

Ne hikmetse ben yazıyorum, altına cevap vermem gereken ve gereksiz tartışma yaratacak iğneleyici cevap alıyorum.

11. 2 yıl önce   #

Industar makro değil diye bir düzeltme geldi bana da, kullanmadım etmedim ben de zaten.
    http://m42.artlimited.net/site_lenses.php
    Buradan baktığınızda Industar 28cm'ye kadar odaklayabilirken, Volna 23cm'ye kadar odaklayabilmekte.

Black08 ve 20y74r1,
    Demoklesin kılıcı olayım o zaman, karşılıklı mesajlaşmanız burada bitsin ;)

12. 2 yıl önce   #

Volna-9 23 cm netleme mesafesi yazsa da 10 cm'den netleme yapıp makro çekmeye izin veren bir lenstir. Industardan hemen her konuda çok daha iyi performans verir. Industar ise volna almaya çalışan kişilere bilerek veya bilmeyerek satılan bir imitasyondur gözümde...

13. 2 yıl önce   #

Yalçın,
    Benim daha fazla uzatmaya niyetim yok zaten,konu açmaza doğru gidiyordu.

Sm0ky gerekli sonlamayı yapmış,konu hakkında başka bir şey söylemeye gerek yok :))

selamlar...

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.